Tort de Ciocolată fără Făină cu Sos de Caramel Sărat - Rețetă Delicioasă și Ușor de Urmat

Tort de ciocolată fără făină cu sos de caramel sărat

Am făcut odată ca niciodată un tort de ciocolată fără făină.

Și a ieșit așa:

Super Martha Stewart, nu? Este exact ceea ce scoate ea din cuptor într-o zi de sărbătoare, când este complet responsabilă de pregătirea desertului pentru masa principală.

Timp de ani de zile, ne vom uita înapoi la acel tort stupid, urât și crăpat și vom vorbi despre ce epavă a fost și cât de incredibil de legitimă a fost aroma, chiar dacă prezentarea a fost de bază. Pentru că viața nu se dovedește întotdeauna demnă de Pinterest, chiar și atunci când eforturile noastre sunt.

Așadar, ce te faci când faci ceva care arată ca o mizerie, dar are un gust de parcă Fecioara Maria a născut în gura ta? Adaugi mai mult zahăr și sare pentru a-i ascunde micile imperfecțiuni și nimănui nu-i pasă cum arată după prima îmbucătură.

Am modificat rețeta, am scăzut căldura în cuptor și m-am jucat cu un sos de caramel super dulce și lipicios pentru a aduce un alt strat de textură și aromă acestui tort de ciocolată fără făină. Am reușit, de asemenea, să fac un tort care cade intenționat la mijloc pentru a crea un ghiocel de ciocolată perfect pentru cantități nebănuite de caramel și sare.
Ingrediente pentru Tortul de ciocolată fără făină.

 • 5 ouă, separate
 • 12 oz chipsuri de ciocolată
 • ½ cană de zahăr
 • 1 baton de unt, tăiat în cuburi
 • 1 lingură de pudră de cacao
 • 1 linguriță de vanilie

Ingrediente pentru sosul de caramel sărat

 • 2 căni de zahăr
 • ½ cană de apă
 • ¼ baton de unt, tăiat în cuburi
 • ½ cană de smântână groasă
 • 2 lingurițe de sare de mare kosher
 • 1 linguriță de vanilie

Direcții pentru tort de ciocolată fără făină

 1. Într-un cazan dublu (care este un nume elegant pentru o oală umplută cu puțină apă și un bol de sticlă sau metal care se potrivește deasupra), topiți chipsurile de ciocolată și untul împreună. Se amestecă frecvent. Se adaugă vanilia. Scoateți de pe foc și lăsați să se răcească puțin în timp ce pregătiți ouăle.
 2. Spargeți aceste ouă. Separați gălbenușurile și albușurile. Cu mixerul de mână, bateți albușurile. Odată ce se formează un vârf moale (ați citit bine), adăugați zahărul. Continuați să bateți până când se formează vârfuri foarte tari.
 3. Adăugați încet gălbenușurile de ou în ciocolata topită, unul câte unul, bătând continuu. 4. Adăugați pudra de cacao și bateți până la omogenizare.
 4. Încorporați ușor amestecul de ciocolată și gălbenușuri de ou în albușuri. Ideea este să păstrați albușurile cât mai pufoase și totuși să amestecați totul bine. Știu că puteți face asta.
 5. Se toarnă într-o formă de primăvară unsă și se coace la 325 de grade timp de 40-50 de minute. Se lasă să se răcească complet. Pe măsură ce se răcește, centrul va cădea și va crea un rezervor.

Salata de caramel

 1. Într-o cratiță mică, încălziți zahărul și apa la foc mediu spre mic (6/10). NU STIMAȚI. Știu. Este împotriva oricărui raționament. Dar aveți încredere în mine de data aceasta.
 2. Zahărul se va topi și va face bule. Lăsați să se întâmple. Ca și sexul în miez de noapte.
 3. Într-o tigaie separată, încălziți smântâna groasă doar puțin, la foc foarte mic.
 4. Zahărul se va întuneca, căpătând o nuanță frumoasă de chihlimbar. Va începe să miroasă doar puțin a caramelizat. De asemenea, trebuie remarcat faptul că diferența dintre chihlimbar și ars ca naiba este de aproximativ 30 de secunde. Așadar, odată ce obțineți culoarea chihlimbarie, luați de pe foc.
 5. Adăugați smântâna groasă și untul tăiat cubulețe și bateți energic. Lichidul din zahăr va face bule când adăugați untul și smântâna, așa că fiți puțin atenți. 6. Adăugați sarea și vanilia și bateți.
 6. Turnați sosul de caramel în rezervorul tortului. Se presară cu sare fulgurată și se servește imediat sau se dă la frigider până la momentul servirii. Asigurați-vă că îndepărtați inelul exterior al formei elastice, glisând un cuțit ascuțit de-a lungul marginii tortului, pentru ca prezentarea să fie completă.

Și dacă toate celelalte eșuează, întindeți un borcan de sos caramel pe tort și spuneți că este bun.

Această rețetă a apărut inițial pe ourstabletable.com._.


Diverse asemănătoare :

Tort de Ciocolată fără Făină cu Sos de Caramel Sărat - Rețetă Delicioasă și Ușor de Urmat

Comentariile sunt inchise momentan.