Diete de slăbit sănătoase

Diete de-slabit.com vine in ajutorul dumneavoastră, pentru a câștiga lupta împotriva kilogramelor, cu regimuri de slăbit fără înfometare, diete de slabit sănătoase și planuri de bătaie pe termen lung.

Pornim de la ideea că nu există diete, cure sau regimuri de slăbire miraculoase, dar o dieta echilibrată impreună cu o jumatate de oră de mișcare zilnică chiar poate face minuni.

Diete și regimuri de slăbit eficiente

Vă sfătuim să nu urmați diete de slabit ce implică înfometarea sau să nu consumați așa numitele “pastile miraculoase”, deoarece vă veți pune în prericol sănătatea.
Înainte de a începe o dietă de slabit sau un regim alimentar este recomandat un set de analize complete iar după aceasta, consultați medicul nutriționist.

Tort de Ciocolată fără Făină cu Sos de Caramel Sărat - Rețetă Delicioasă și Ușor de Urmat

Această rețetă de tort de ciocolată fără făină cu sos de caramel sărat este perfectă pentru orice ocazie specială. Cu o textură bogată și un gust decadent, acest tort este ușor de preparat și garantat să impresioneze. Rețeta include pași detaliați pentru a obține un tort cu centru moale și un sos de caramel sărat, adăugând un strat suplimentar de savoare. Urmați instrucțiunile pentru a crea un desert memorabil, chiar dacă aspectul final nu este perfect. Gustul va compensa orice imperfecțiuni vizuale.

Postul – beneficiile postului

Este un mjloc de dezintoxicare a organismului, practicat de cea mai mare parte a culturilor, din timpuri imemoriale. Deseori este practicat în scopuri religioase, deoarece credinţele religioase dau un suport efortului de voinţă pe care îl implică şi pentru că o purificare a sufletului este întotdeauna legată de cea a trupului. Marele beneficiu al postului este punerea în repaus a sistemului digestiv, care în acest fel “recuperează”. Acesta este motivul pentru care postul trebuie practicat cu regularitate, ideal fiind o dată pe lună, cu o durată de la 36 ore la trei zile.

Caloriile – caloria sau kilocaloria

Caloria sau kilocaloria foloseşte la măsurarea – din punctul de vedere al căldurii – a cantităţii de energie conţinute în alimente: este cantitatea de căldură necesară pentru a mări cu un grad temperatura unui litru de apă. Ea este înlocuită acum cu o nouă unitate de măsură, kilojoule (4,2 kilojouli = 1 calorie). Nevoile zilnice de calorii depind de indivizi, de vârstă, de sex, de tipul de activitate. Pentru a-şi asigura funcţiile de bază şi a se menţine în viaţă, un organism are nevoie de 1500 calorii aproximativ. Orice activitate sau consum muscular se adaugă la această nevoie; deşi unele persoane au arderi mai mari decât altele, se admite, în mare, că o femeie cheltuieşte 2000-2500 calorii pe zi, iar un om 3000-3500. Dacă se reduce numărul de calorii absorbite sau dacă se măreşte numărul de calorii consumate, slăbim, deoarece corpul trebuie să-şi ia din rezeive pentru a furniza diferenţa. Cu cât activitatea fizică este mai violentă, cu atât consumul de calorii este mai ridicat. Dar, cum, în general, un exerciţiu fizic este cu atât mai scurt, cu cât este mai intens, o compensaţie se stabileşte în mod automat. Un kilometru de mers pe jos necesită 150 calorii, consumul va fi acelaşi dacă mergem încet, rapid sau în fugă, dar, cum se parcurge, în acelaşi timp, o distanţă de trei ori mai mare alergând, decât mergând, se consumă, deci, de trei ori mai multe calorii.

Clasificările compușilor alimentari

O alimentaţie echilibrată trebuie să includă toate substanţele necesare unei bune funcţionări a organismului, în proporţiile şi în combinaţiile cerute de către indivizi şi de condiţiile de viaţă: proteine, grăsimi, hidraţi de carbon, fibră (celuloză) şi apă. Alimentele sunt plasate într-o categorie sau alta, în funcţie de componenta lor de bază. Astfel, carnea, care este – în mod esenţial – proteină, conţine şi multă grăsime (mai ales carnea roşie şi porcul). Pâinea şi seminţele sunt hidrataţi de car-bon cu o mare proporţie de proteine (soia, floarea soarelui şi susanul sunt, chiar, în cea mai mare parte, proteine). Brânzeturile conţin, în aceeaşi măsură, grăsimi şi proteine. Aproape toate alimentele rafinate conţin vitamine, săruri minerale şi apă. Numai vegetalele conţin celuloză într-o cantitate însemnată.

Beneficiile cărnii de prepeliţă

Carnea de prepeliţă este una dintre cele mai fine şi mai apreciate cărnuri din gastronomia internaţională. Când vine vorba de compoziţie, carnea de prepeliţă are câteva proprietăţi foarte interesante. În ceea ce priveşte compoziţia sa de bază, este destul de similară cu carnea de pui. În consecinţă, are un conţinut ridicat de proteine şi un conţinut relativ scăzut de grasimi (atunci când este înlăturată pielea conţinutul de grăsimi a prepeliţei scade şi cu până la 80%). Carnea de prepeliţă conţine acizi graşi polinesaturaţi buni. Privind înspre minerale, putem vedea o sursă importantă de fosfor, fier şi cupru. În acelaşi timp aceasta oferă cantităţi rezonabile de zinc şi seleniu, are un conţinut mare de niacină (vitamina B3) şi piridoxină (vitamina B6). În comparaţie cu carnea de pui conţine sume substanţial mai mari de vitamine şi minerale. Conţinutul scăzut de grăsimi şi colesterol face din carnea de prepeliţă o alternativă dietetică şi curativă pentru cei suferinzi de obezitate, colesterol mărit şi diabet. Carnea de prepeliţă tânără este fragedă, gustoasă, o adevărată delicatesă ce poate fi preparată în diverse feluri.