Şapte paşi esenţiali pentru a pierde în greutate

Pierdere in greutate

Lupta cu kilogramelePlecând de la premiza că, credeţi cu adevărat că puteţi scăpa de kilogramele în plus, pe lângă aceasta, trebuie să vă stabiliţi şi câteva obiective. Aceste obiective vă vor ajuta să rămâneţi concentrat asupra scopului principal: kilogramele de care trebuie să scăpaţi. Crezând în aceste obiective şi adoptând o atitudine mereu pozitivă este foarte important. De asemenea va trebui să vă faceţi un plan care să vă menţină mereu motivat.
Oamenii care se luptă cu kilogramele vorbesc mereu despre lipsa lor de voinţă; voinţa este ceva cu care fie v-aţi născut, fie se poate cultiva.
Primul pas pentru cultivarea sau trezirea voinţei este să recunoaşteţi faptul că aveţi deja toate resursele de care aveţi nevoie pentru a obţine rezultate.
Aceste resurse includ convingerea că ştiţi deja ceea ce vreţi, ştiţi cum să obţineţi aceasta, ştiţi că va trebui să vă menţineţi mereu motivaţi.
Iată câteva strategii prin care veţi reuşi să decoperiţi cele trei resurse în urma cărora veţi învinge lupta împotriva kilogramelor nedorite:
1. Stabiliţi-vă obiectivele
Aceasta vă va ajuta să aveţi un plan pentru a vă menţine pe drumul cel bun.
„Storyboarding” este o tehnică folosită de către regizorii de film pentru a schiţa o linie de poveste, cadru cu cadru, înainte de a începe fimările. În mod similar, puteţi face un astfel de model secţionând obiectivele dumneavoastră în mai multe părţi. Puteţi spune că v-aţi acordat trei luni pentru a slăbi 8 kilograme. Realizaţi-vă o diagramă cronologică, săptămânală, cu detalii de strategii, sfaturi, exerciţii, etc., tot ceea ce v-ar putea ajuta, lucruri concrete şi realizabile.
2. Imaginaţi-vă scuccesul, produsul final
Sportivii repetă mintal fiecare pas spre încoronare, asta îi face să simtă că este realizabil. În acelaşi mod, vă puteţi face propriile obiective reale prin vizualizarea reuşitei. Revizuiţi zilnic aceste scenarii şi gândiţi-vă cât de bine vă veţi simţi atunci când veţi atinge obiectivele stabilite.
3. Nu vă sabotaţi
Mulţi dintre noi, inconştient, ne sabotăm cu gânduri auto-distructive, cum ar fi „Nu o să slăbesc niciodata”. Ori de câte ori te va surprinde acest gând încearcă să-l elimini prin declaraţii mai constructive ca de exemplu: „Nu am slăbit atât de mult cât aş fi vrut, dar pot schimba asta. Am să încep prin a-mi rezerva mai mult timp pentru exerciţiile fizice, de trei ori pe săptămână .”
4. Fi-ţi propriul exemplu
Meriţi respect, încearcă să-ţi devii cel mai bun prieten. Sărbătoreşte progresul, încearcă să nu devii obsedat de eşecuri.
O modalitate de a face acest lucru este să întocmeşti o listă a realizărilor tale în fiecare domeniu al vieţii (personal, profesional şi fizic). Treci pe listă inclusiv talentele şi abilităţile. Începeţi astfel un jurnal de zi cu zi a tot ceea ce aţi făcut, veţi fi surprinşi cât de repede se adună aceste însemnări.
5. Evitaţi perfecţionismul
Încercaţi să nu gândiţi în termeni de genul „Totul sau nimic!”. Trebuie să fim buni cu noi înşine, să învăţăm din consecinţe şi eşecuri.
6. Urmaţi-vă obiectivele
Credinţa că puteţi să vă îndepliniţi obiectivele este foarte importantă, dar trebuie să acţionaţi , de asemenea, şi prin schimbarea obiceiurilor alimentare, creşterea activităţilor fizice şi aşa mai departe. Nu vă puteţi gândi doar că veţi fi slabi/slabe şi prin asta să aşteptaţi rezultate.
7. Credeţi în voi, autosugestia
Nu aveţi încredere în forţele proprii?
O modalitate de a vă consolida auto-credinţa este prin afirmaţii pozitive, simple, care validează declaraţiile repetate cât mai des posibil, de preferinţă zi de zi.
Puteţi avea succes atâta timp cât puteţi crede că o puteţi face!!!


Cure de slabire asemănătoare :

Şapte paşi esenţiali pentru a pierde în greutate
Both comments and pings are currently closed.

Comentariile sunt inchise momentan.