Dovleacul, beneficiile dovlecelului

DovlecelulDovlecelul este o legumă foarte bogată în hidrați de carbon, potasiu, magneziu, amidon, fosfor, calciu și floați. Acesta coține și multe vitamine – printre care C, A, B, E.

Datorită faptuli că are un conținut sarac de glucide și calorii, dovlecelul se bucură de popularitate sporită în rețete și diete de slabit.

Fiind bogat în potasiu, fibre, apa și sodium, acesta se digera ușor dar are si proprietați diuretice.
Dovlecelul este recomandat personelor care au problem renale, digestive sau cardiace.

Iată 7 motive pentru care ar trebui sa includeți dovlecelul in dieta dumneavoastă:


Dieta
O cana medie de dovlecel are cam 38 de calorii si reprezintă 10% din doza zilnică recomandată de fibre, care vă ajută la digestie, previne constipația și menține glicemia scazută.
Vezi dieta cu dovlecei.

Colesterol scăzut
S-a dovedit ștințific că ajuta la reglarea colesterolului din organism datorita fibrelor ce se atașează acizilor biliari.
Previne cancerul
Fibrele din dovlecel antrenează mișcări regulate ale intestinului, de asemena ajuta la prevenirea toxinelor cancerigene ale colonului. Vitaminele A, C, acidul folic și antioxidanții ajuta la lupta cu diferite tipuri de cancer.
Proprietății anti-inflamatorii
Vitaminele C și A, nu numai că servesc organismului drept antioxidanți puternici, dar, de asemenea, sunt la fel de eficace ca și agenți anti-inflamtori. Împreuna cu cuprul găsit în dovlecei, aceste vitamine, luptă impotriva afecțiunilor precum astmul, osteoartrita, artrita reumatoidă.
Previne atacul de cord și accidental vascular cerebral
O ceașca de dovlecei conține peste 10% din doza recomandată zilnic de magneziu, un mineral dovedit că reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.
Scade tensinea arterială
Magneziu împreună cu potasiul găsit in dovlecei ajută la scăderea tensiunii arteriale, acestea atenuează stresul asupra sistemului circulator al organismului.
Conținut ridicat de magneziu
Magneziu este un mineral nutrient esențial care oferă multe beneficii de sanatate și contribuie la o mulțime de funcții fiziologice normale. O cană de dovlecel conține 19% din doza recomandata zilnica, care care ajută organismul la producerea de hormoni sexuali si catalizează sinteza acizilor grași și a colesterolului. Magneneziu este esențial pentru producerea de acid prolină și aminoacizi care favorizează formarea colagenului. Colagenul menține pielea sănătoasă si ajută vindecarea rapidă a rănilor.


Beneficii alimente asemănătoare :

Dovleacul, beneficiile dovlecelului
Both comments and pings are currently closed.

Comentariile sunt inchise momentan.