Beneficiile ouălor de prepeliţă

Oua de prepelită

Ouăle de prepeliţă

 

Ouăle de prepeliţă pot fi folosite în tratamentul unui număr variat de afecţiuni. Este cunoscut faptul că specialiştii recomandă persoanelor care suferă de alergii să evite ouăle de găină sub orice formă. Ouăle de prepeliţă pot înlocui pe cele de găină, deoarece acestea au un conţinut mai complex de principii active.

Ouăle de prepeliţă nu au contraindicaţii
Ouăle de prepeliţă sunt recunoscute pentru efectele lor benefice din punct de vedere medical, dar si pentru că acestea nu au contraindicaţii.
Ouăle de prepeliţă sunt baza în mai multe diete şi sunt apreciate pentru beneficiile lor asupra sănătăţii.
Timp de secole, în China s-au prescris ouă de prepeliţă pentru afecţiuni ale pielii, astm, probleme ale sinusurilor şi tuse.
Experţii în tratamente naturiste susţin că ouăle de prepeliţă au efecte pozitive asupra persoanelor cu probleme de stres, hipertensiune arterială, tulburări digestive, ulcer gastric, probleme hepatice, migrene, astm, diverse tipuri de alergii, probleme legate de inimă, depresie şi anxietate.
Acestea sunt, de asemenea, cunoscute şi pentru că stimulează creşterea, stimulează apetitul sexual, stimulează funcţiile creierului şi îmbunătăţesc coeficientul de inteligenţă.
Specialiştii britanici au propus ca ouăle de prepeliţă să fie încadrate în categoria de “super-alimente”, deoarece au un impact foarte bun asupra sănătăţii noastre şi chiar ajută la combaterea obezităţii.

Sunt bogate în antioxidanţi
În urma investigaţiilor realizate asupra acestor ouă s-a confirmat că conţin de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2 decât ouăle de găină. De asemenea, ele conţin proteine şi un amestec bogat de aminoacizi, care sunt indispensabile pentru creşterea sănătoasă şi dezvoltarea copiilor, adolescenţiilor şi adulţilor.
În plus faţă de acestea, nivelurile ridicate de antioxidanţi ajută la prevenirea atrofierii musculare legate de vârstă.

Ouăle de prepeliţă sunt bogate în vitamina D
Ouăle sunt o sursă foarte importantă de vitamina D, consumul zilnic poate creşte aportul de vitamina D.
Un ou de prepeliţă conţine mai mult de 20 % din aportul zilnic recomandat , astfel că dacă veţi consuma câte două ouă pe prepeliţă pe zi veţi acoperi aproape jumătate din aportul zilnic de vitamina D.
Nivelurile scăzute de vitamina D sunt legate de multe boli, inclusiv : osteoporoza, boli de inimă, scleroză multiplă, chiar şi de anumite tulburări mentale.

Dacă poftiţi ouă atunci acestea trebuie să fie de prepeliţă!
Ouăle de prepeliţă sunt o sursă extrem de valoroasă de vitamina A, B1, B2, B6, B12, D, fier, magneziu, zinc, cupru, fosfor, micro-nutrienţi, minerale şi aminoacizi, acesta  fiind și  motivul pentru care sunt recomandate a se  consuma  regulat.
Într-o alimentaţie sănătoasă dar şi pentru un efect maxim se recomandă consumul ouălor de prepeliţă crude. Ştim că majoritatea dintre noi nu prea agrează această idee, dar pentru a face gustul mai plăcut puteţi amesteca ouăle cu suc proaspăt de portocale, de roşii sau cu miere.
În scopul întăririi sistemului imunitar şi îmbunătăţirea calităţii sângelui se recomandă o cură de 60 de ouă.


Beneficii alimente asemănătoare :

Beneficiile ouălor de prepeliţă
Both comments and pings are currently closed.

Comentariile sunt inchise momentan.