Carnea de iepure

Iepurii de casă au o carne deosebit de valoroasă – cu peste 20% conţinut de proteine, având în acelaşi timp conţinut redus de grăsimi (3-5%). În plus, această carne este bogată în substanţe minerale (săruri, fier, calciu, fosfor), vitamine (mai ales din grupa B) şi microelemente (cupru, cobalt şi zinc). Un element valoros adiţional al cărnii de iepure, din punctul de vedere al nutriţiei omului, este faptul că proteinele acesteia se asimilează în proporţie de chiar 90%. Merită menţionate şi cantităţile reduse de colesterol din această carne, motiv pentru care ea se potriveşte bine la hrana persoanelor cu risc de afecţiuni cardiace şi circulatorii.

Principalele caracteristici si beneficii ale consumului de carne iepure sunt:

- nivelul colesterolului din carnea de iepure este mult mai mic decat la pui, curcan, vita, porc.

- iepurele are un procentaj mai mic de grasime decat gaina, curcanul, carnea de vita si carnea de porc.
- acizii grasi nesaturati reprezinta 63% din totalul acizilor grasi.
- iepurele este bogat in proteine.

- carnea de iepure este ideala pentru diete speciale, pentru bolile de inima, pentru dietele specifice varstnicilor, dieta cu sodiu putin, dieta pentru slabire, etc.
- Carnea de iepure este usoara, fara grasimi, alba, sanatoasa si fara colesterol, savuroasa si deosebita de toate celelalte feluri de carne pe care le consumam in mod curent. Intra in recomandarile tuturor nutritionistilor din lume.

- carnea iepurilor de casa face parte din categoria produselor dietologice, organismul omului asimileaza din carnea de iepure de casa 90% proteine, pe cand, din carnea de vita – numai 62%.
- un kilogram de carne de iepure are doar 1.000 de calorii, carnea de iepure contine 22,0 % proteine, 1,0 % lipide, zero glucide.


Beneficii alimente asemănătoare :

Carnea de iepure
Both comments and pings are currently closed.

Comentariile sunt inchise momentan.